![]() |
![]() |
![]() |
MILO IZ KOZJEGA MLEKA
Osnovni model mila. Informacije o njem so navedene na prvi strani spletne strani. INCI SESTAVINE: Caprae Lac, Sodium Soybeanate, Sodium Palmate, Aqua and Glycerin, Sodium Sunflowerate.

MILO IZ KOZJEGA MLEKA ZA PILING
Milo
z dodatkom koruznega zdroba opravi funkcijo pilinga, ki je sestavni del
nege obraza in telesa. Odstrani mrtve celice kože in ji daje
elastičnost, prekrvavljenost in mehkobo. INCI SESTAVINE: Caprae Lac, Sodium Soybeanate, Sodium Palmate, Aqua and Glycerin, Sodium Sunflowerate, Zea Mays Kernel Meal.

MILO IZ KOZJEGA MLEKA Z DODATKOM OGNJIČA
Ognjič ljudje že od nekdaj uporabljajo pri raznih težavah s kožo. INCI SESTAVINE: Caprae Lac, Sodium Soybeanate, Sodium Palmate, Aqua and Glycerin, Sodium Sunflowerate, Calendula Officinalis Flower.

MILO IZ KOZJEGA MLEKA Z DODATKOM MEDU
Med ljudje že od nekdaj uporabljajo pri raznih težavah. Vsebuje hranljive snovi, kot so vitamin B6, kalcij, železo, magnezij, cink in mangan. INCI SESTAVINE: Caprae Lac, Sodium Soybeanate, Sodium Palmate, Aqua and Glycerin, Sodium Sunflowerate, Mel.

MILO IZ KOZJEGA MLEKA Z DODATKOM ZEOLITA
Zeolit je naravni mineral, ki je nastal kot mešanica vulkanske lave in alkalnih podzemnih voda. Je zelo močen razstrupljevalec in nase vleče škodljive snovi. INCI SESTAVINE: Caprae Lac, Sodium Soybeanate, Sodium Palmate, Aqua and Glycerin, Sodium Sunflowerate, Zeolite.

O KOZJEM MLEKU
Kozje
mleko sodi med najbolj blagodejna hranila, kar jih pozna človeštvo. Že
davno tega so s pripravki iz kozjega mleka odpravljali razne tegobe,
danes pa je spet vse bolj cenjeno in uporabljano.
Kot
živilo so ga cenili že v starem Egiptu. Polagali so ga k faraonom v
grobnice, ženske pa so kožo negovale tako, da so uporabljale kopeli tudi
iz kozjega mleka. Uporabljal ga je tudi Hipokrat. Nobelova nominiranka
dr. Johanna Budwig je s kozjo skuto v kombinaciji z lanenim oljem
pomagala veliko bolnikom. Uporabljajo ga tudi v ameriških bolnišnicah.
Pri nas je prof. dr. Dražigost Pokorn, strokovnjak za prehrano, že pred
mnogimi leti uvajal izdelke iz kozjega mleka na jedilnike. Avtor knjig o
kozjem mleku, dipl. ing. agronomije Jožef Škof, ki je bil 30 let
inšpektor za kontrolo kakovosti živil pravi, da bi z eno kozo za vsako
slovensko družino pregnali kar nekaj zdravstvenih težav.
Kozje
mleko ima ravno pravo kombinacijo mineralov in maščobnih kislin. Ne
vsebuje aglutinina, maščobne kroglice v njem so manjše kot v kravjem in
so enakomerno razpršene. Beljakovine kozjega mleka gredo hitreje skozi
prebavni trakt in so lažje prebavljive. Povzroča manj alergenih reakcij
in ga lahko uživajo mnogi ljudje, ki kravjega mleka ne prenesejo.
Vsebuje manj holesterola in več kratkoverižnih maščobnih kislin. Bogato
je s kalcijem, fosforjem, vitaminom B12 in kalijem.
Izboljšuje
koncentracijo in odpravlja občutke tesnobe. Primerno je za nevrodermitis,
želodčne in črevesne težave, respiratornih bolezni in kožne
spremembe. Vsebuje orotno kislino, ki ščiti telesne celice in je
naravno sredstvo proti staranju.