VRSTE MIL

     
     

MILO IZ KOZJEGA MLEKA

Osnovni model mila. Informacije o njem so navedene na prvi strani spletne strani. INCI SESTAVINE: Caprae Lac, Sodium Soybeanate, Sodium Palmate, Aqua and Glycerin, Sodium Sunflowerate.


MILO IZ KOZJEGA MLEKA ZA PILING

Milo z dodatkom koruznega zdroba opravi funkcijo pilinga, ki je sestavni del nege obraza in telesa. Odstrani mrtve celice kože in ji daje elastičnost, prekrvavljenost in mehkobo. INCI SESTAVINE: Caprae Lac, Sodium Soybeanate, Sodium Palmate, Aqua and Glycerin, Sodium Sunflowerate, Zea Mays Kernel Meal.


MILO IZ KOZJEGA MLEKA Z DODATKOM OGNJIČA

Ognjič ljudje že od nekdaj uporabljajo pri raznih težavah s kožo. INCI SESTAVINE: Caprae Lac, Sodium Soybeanate, Sodium Palmate, Aqua and Glycerin, Sodium Sunflowerate, Calendula Officinalis Flower.


MILO IZ KOZJEGA MLEKA Z DODATKOM MEDU

Med ljudje že od nekdaj uporabljajo pri raznih težavah. Vsebuje hranljive snovi, kot so vitamin B6, kalcij, železo, magnezij, cink in mangan. INCI SESTAVINE: Caprae Lac, Sodium Soybeanate, Sodium Palmate, Aqua and Glycerin, Sodium Sunflowerate, Mel.


MILO IZ KOZJEGA MLEKA Z DODATKOM ZEOLITA

Zeolit je naravni mineral, ki je nastal kot mešanica vulkanske lave in alkalnih podzemnih voda. Je zelo močen razstrupljevalec in nase vleče škodljive snovi. INCI SESTAVINE: Caprae Lac, Sodium Soybeanate, Sodium Palmate, Aqua and Glycerin, Sodium Sunflowerate, Zeolite.


O KOZJEM MLEKU

Kozje mleko sodi med najbolj blagodejna hranila, kar jih pozna človeštvo. Že davno tega so s pripravki iz kozjega mleka odpravljali razne tegobe, danes pa je spet vse bolj cenjeno in uporabljano.

Kot živilo so ga cenili že v starem Egiptu. Polagali so ga k faraonom v grobnice, ženske pa so kožo negovale tako, da so uporabljale kopeli tudi iz kozjega mleka. Uporabljal ga je tudi Hipokrat. Nobelova nominiranka dr. Johanna Budwig je s kozjo skuto v kombinaciji z lanenim oljem pomagala veliko bolnikom. Uporabljajo ga tudi v ameriških bolnišnicah. Pri nas je prof. dr. Dražigost Pokorn, strokovnjak za prehrano, že pred mnogimi leti uvajal izdelke iz kozjega mleka na jedilnike. Avtor knjig o kozjem mleku, dipl. ing. agronomije Jožef Škof, ki je bil 30 let inšpektor za kontrolo kakovosti živil pravi, da bi z eno kozo za vsako slovensko družino pregnali kar nekaj zdravstvenih težav.

Kozje mleko ima ravno pravo kombinacijo mineralov in maščobnih kislin. Ne vsebuje aglutinina, maščobne kroglice v njem so manjše kot v kravjem in so enakomerno razpršene. Beljakovine kozjega mleka gredo hitreje skozi prebavni trakt in so lažje prebavljive. Povzroča manj alergenih reakcij in ga lahko uživajo mnogi ljudje, ki kravjega mleka ne prenesejo. Vsebuje manj holesterola in več kratkoverižnih maščobnih kislin. Bogato je s kalcijem, fosforjem, vitaminom B12 in kalijem.

Izboljšuje koncentracijo in odpravlja občutke tesnobe. Primerno je za nevrodermitis, želodčne in črevesne težave, respiratornih bolezni in kožne spremembe. Vsebuje orotno kislino, ki ščiti telesne celice in je naravno sredstvo proti staranju.